گفت و گوی پوریا کریمی روز دوشنبه با خبرنگار علمی ایرنا

پوریا کریمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، با بیان این که در حال حاضر جامعه علمی و صنعتی کشور دغدغه هایی همچون فناوری نانو، هوش مصنوعی و ربوتیک پیدا کرده است، گفت: به جای تمرکز صرف در این شاخه از علوم که در جای خود بسیار با ارزش و جذاب است، باید روی یک سری از صنایع میانی های تک (High-Tech) نیز که نیاز به فناوری نانو ندارند، سرمایه گذاری کنیم.
وی عنوان کرد: لازم است تمرکز هر چه بیشتر روی صنایعی همچون صنعت برق، قدرت، ریلی و یا خودرو صرف شود که در علم روز، های تک (High-Tech) محسوب نمی شوند، اما کشورمان در بخش تولید قطعات آن وابسته است و هنوز به خودکفایی نرسیده است.

وی همچنین تقویت شرکت های متوسط تولیدی را که نیاز بازار را به خوبی می دانند، در کنار پشتیبانی صرف از شرکت های دانش بنیان که بیشتر آنها از سوی محققان و اساتید دانشگاه اداره می شوند، در دستیابی به توسعه راهگشا دانست وگفت: شرکت های تولیدی متوسط در صورت حمایت می توانند بخش تحقیق و توسعه خود را تقویت کنند و موضوعات اقتصادی دانش بنیان را تجاری کنند.
مدیر پروژه طراحی و ساخت تابلو کشویی فشار ضعیف POWER BLOCK با اشاره به تولید این تابلو با قدرت تحمل 100 آمپر برای نخستین بار در کشور جهت توزیع و کنترل جریان الکتریکی در صنایع گوناگون که تداوم انرژی الکتریکی در آنها اهمیت دارد، نبود حمایت از خرید محصولات ساخت داخل را از عمده مشکلات نوآوران و تلاش گران عرصه علم و فناوری کشور دانست.
وی با بیان این که شرکت متبوعش حدود 30 سال در زمینه تولید محصولات صنعتی سابقه دارد و بازار اصلی فروش محصولات ان نیز در حوزه پروژه های نفت، گاز، پتروشیمی و نیروگاهی است، گفت: با این که هر از گاهی شاهد صدور دستورالعمل و بخش نامه های مختلف از سوی مسئولان مبنی بر خرید اجناس داخلی هستیم، اما بدنه کارشناسی دستگاه ها در خرید محصولات داخلی مقاومت می کنند.
کریمی افزود: وقتی بدنه کارشناسی شرکت های مشاور، پیمانکار و حتی کارفرما برای مذاکرات خرید و بازرسی کالا وارد می شوند، آن قدر روی کالاهای خارجی و تحت لیسانس تأکید و تعصب دارند که در نهایت مدیران خود را قانع می کنند که بهتر است از جنس خارجی استفاده شود.
این پژوهشگر با بیان این که محصول طراحی شده از سوی گروه پژوهشی آنها تمام تست های مربوطه را مطابق با الزامات استاندارد IEC در آزمایشگاه های معتبر داخلی و خارجی با موفقیت گذرانده و توسط شرکت اشنایدر الکتریک فرانسه نیز گواهی شده است، گفت: با وجود این که در زمینه کار ما استانداردهای جهانی همه چیز را مشخص کرده اند و محصولات ما هم مطابق همان استانداردی است که محصول خارجی ساخته و تست شده است، اما در نهایت از سوی کارشناسان دستگاه ها به راحتی کنار گذاشته می شود.
وی تاکید کرد: تا هنگامی که فرهنگ حمایت از تولیدات کیفی داخلی نهادینه نشود، هیچ دستورالعمل، بخشنامه و ستادی نمی تواند با توسل به زور، مردم و کارشناسان را مجبور به خرید و حمایت از تولیدات داخل کند.

مدیر پروژه طراحی و ساخت تابلو کشویی فشار ضعیف POWER BLOCK در ایران که اردیبهشت ماه امسال به نمایندگی از یک گروه طراح شرکت صنعتی، موفق به حضور در مرحله نهایی ششمین جشنواره خلیج فارس و کسب یکی از پنج تندیس برتر این جشنواره شد، همچنین معتقد است که پشتیبانی از تولید نباید تنها در حمایت از صنایع بزرگ همچون فولاد، خودرو و پتروشیمی خلاصه شود.
به اعتقاد کریمی، صنایع بزرگ متکی به حمایت ها هستند و اگر آنها را یک سال بدون هیچ گونه حمایتی به حال خود رها کنند، قادر به مدیریت وضع پیش آمده نخواهند بود و ورشکسته می شوند.
وی در ادامه اظهارکرد: اگر در طول سال های گذشته از شرکت های خصوصی سایز متوسط که بیش از ده ها سال است روندی رو به رشد داشته اند و بی هیچ حمایتی هر سال موفق تر از سال قبل بودند، حمایت شده بود، امروز دستاوردهای بسیار بهتری داشتیم.